Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

ΠΑΣΑΡΕΛΕΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ: «Τα πρώτα δείγματα από τη μέρα που ουσιαστικά άρχισε η προεκλογική περίοδος, πολύ φοβούμεθα ότι δεν είναι ενθαρρυντικά. Τα λεγόμενα δελτία ειδήσεων εξακολουθούν να είναι... πασαρέλες για τις γνωστές τηλεπερσόνες, τις εμμονές και τις ιδεοληψίες τους, συχνά "βιτρίνες" συμφερόντων και σκοπιμοτήτων μακράς στόχευσης των καναλαρχών. Οι πραγματικές ειδήσεις δεν αποτελούν παρά μια ασήμαντη, χρονικά, "πάσα" και μόνο, που δίνει την ευκαιρία σε παρουσιαστές και "παραθυράτους" σχολιαστές να... κάνουν αυτοί οι ίδιοι "παιγνίδι", να πλασαρισθούν αυτοί ως οι προσωπικότητες της επικαιρότητας, οι διαμορφωτές γνώμης. Φυσικά, κάτω από ένα φερετζέ "αντικειμενικότητας", άλλοτε πιο αραχνοΰφαντο, συχνά πιο αδιαφανή. Οπως όλες τις "κανονικές" μέρες των δελτίων - μόνο που αυτές οι λίγες μέχρι τις 4 Οκτωβρίου είναι προεκλογικές και η χειραγώγηση "γνώμης" δεν διαμορφώνει μόνο... διαφοροποιήσεις στις δημοσκοπήσεις, αλλά για μια κατηγορία θεατών, μπορεί να έχει και ψηφοθηρικά αποτελέσματα...» (ο Θ. Οικονομόπουλος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ: «Στην Ιπποκράτους αναζητούσαν όλη την εβδομάδα "ελκυστικές" ιδέες στο θέμα της φοροδιαφυγής προκειμένου οι ανακοινώσεις Παπανδρέου να συνοδεύονται από πρωτοποριακούς θεσμούς, ώστε να προσπεράσουν τα τεκμήρια που ανακοίνωσε ο Καραμανλής» (το θέμα στο ΠΟΝΤΙΚΙ).

«ΘΑ», ΕΚΤΟΣ «ΑΝ», «ΔΥΣΚΟΛΟ»: «το ΠΑΣΟΚ αντιπαραθέτει μια διαφορετική προσέγγιση (...) είναι ωστόσο σαφές πως από μόνη της δεν επαρκεί για να αντιμετωπίσει την κρίση της οικονομίας. Ούτε τα ποσά επαρκούν - τουλάχιστον αν δεν οδηγηθούμε σε απαγορευτικούς συντελεστές ούτε όμως είναι εύκολο να φορολογηθεί δίκαια η περιουσία: οι πονηροί διαφεύγουν και την πληρώνουν οι νομοταγείς. Με αυτή την έννοια θα απαιτηθούν ριζικές τομές που θα έχουν ως στόχο τη φοροδιαφυγή, την ενδημική σπατάλη του ελληνικού Δημοσίου αλλά και το πλέγμα της αντιαναπτυξιακής γραφειοκρατίας που επιτρέπει την κυριαρχία λογής λ0ογής κυκλωμάτων» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΡΕΙ; «κάποιοι ξεκάθαρα λένε ότι θα βγουν βουλευτές με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και μετά θα τις ακουμπήσουν στο ΠΑΣΟΚ. Μπορούμε να ανεχτούμε μια τέτοια κατάσταση;» (ο Χρ. Κατσούλας, εκπρόσωπος της ΚΟΕ στη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ / ΑΥΓΗ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταδικάζει τις χαφιεδοκάμερες στα γήπεδα(2009-04-17 00:00:00.0)
Προεκλογικές.... υποδείξεις(2007-08-31 00:00:00.0)
Συγκαλύπτουν τους φοροφυγάδες(1997-12-17 00:00:00.0)
Επιταχύνεται η προδικασία(1996-11-19 00:00:00.0)
"Ναι" των Ιταλών(1996-11-02 00:00:00.0)
"Εργασία" μακριά απ' την απεξάρτηση(1996-08-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ